19 Mayıs 2018 Cumartesi

Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Montajlanıyor?

Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Montajlanıyor?
Yapıları değişen perde modellerinin, mantolanma şeklidedeğişti. Zebra perde modelleri, tülperdeler gibi korniş ile kullanılmıyor. Bir oklava gibi olan ürün, duvara mantolanıyor. Bu boru gibi ürünün de birçok renk ve çeşitleri vardır. İstenilen model ve renk tercih edilebilir. Bu ürüne, düzenek ile hazırlanan perdeler, sabitleniyor. Düzenek ile bağlantılı olan, kullanımı yapılması için sağ ya da sol tarafından ipler bırakılıyor. Bu ipler ile açma, kapatma işlemleri kalaylık ile yapılıyor. Asma tavan olan odalarda da kullanımı çok daha güvenli oluyor. Kornişler gibi tavana değil, duvara sabitlenerek kullanılıyor.
Stor Perdelerin Temizliği Nasıl Ve Ne Kadar Süre İle Yapılmalıdır?
Stor perde modellerinin kumaş kalitesi çok önemlidir. Kaliteli kumaşa sahip olan perdelerin, temizlik süresi uzundur. Uzun süreler boyunca, kiri ve tozu belli etmez. Kaliteli kumaşların toz tutmama özelliği vardır. Bu neden ile seçimler yapılır iken, kaliteli kumaşlar tercih edilmelidir. Zebra perde modelleri, temizlenir iken ıslatılmamalıdır. Islanan kumaşlar, sert yapılarını kayıp ederler ve kırışık bir görüntü oluştururlar. Bu neden ile nemli bez ile temizlenmelidir. Silinmeden önce toz alma işlemi, kuru bez ile yapılmalıdır.
Zebra modellerinde şeritler olduğundan, bez o bölgedeki tozları temizlemez. O bölgeleri diş fırçası gibi yumuşak bir fırça ile temizlemeniz gerekir. Tozları alınan perdelerinizi, siler iken bastırmamaya dikkat etmelisiniz. Kumaşına uygun olacak temizlik ürünlerini suda açarak, bez ile silmelisiniz. Bu şekilde temizlemeniz, perdelerinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Uzun yıllar ilk gün ki gibi kalması için çıkartma ve takma işlemi yapılır iken de perdeler rulo halinde sarılmalıdır.
Stor Perdeler İle Tül Perdeler Arasındaki Farklar Nedir?
Stor perde modelleri, tül perdelere göre çok daha avantajlıdır. Yeni tasarım ev yapıları ve mobilyalar ile oldukça uyum sağlar. İş yerlerinde de rahatlık ile kullanımı yapılabilir. Tül perdeler gibi zahmetli işlemler yapmanıza gerek yoktur. Temizliği ve kullanışı oldukça pratiktir. Evlerinizde de dekorasyonlarınıza uyan modellerdir. Özellik ile zebra perde modelleri, güneşlik görevi gördüğünden çok daha avantajlıdır. Bu neden ile evlerinizde zebra modellerini kullanmanız daha mantıklı olacaktır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder