22 Şubat 2018 Perşembe

Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Hem dekorasyon hem de kullanım açısından perde modelleri oldukça önemli olmaktadır. Perdelerin ilk amaçlarından birisi dışarıdan gelen güneş ışınlarını istenildiği takdirde oda içerisine yansıtmak, istenilmediği sürece de gün ışığını en iyi şekilde kapatılmasını sağlamaktır. Bu nedenle, dekorasyondan önce mutlaka bu amaca yönelik perde modelleri tercih edilmelidir.
Cam ve oda ebatları küçük yerler için de hem dekorasyona uygun hem de daha ergonomik perdelerin seçimi bu açıdan önem kazanmaktadır. Stor perde modelleri ebat ve kullanım kolaylığı açısından pek çok faydaya sahiptir. Özellikle, renk ve farklı modellerin seçimi başta olmak üzere, küçük ebatlardaki odalar için de oldukça kullanışlıdır. Bunun yanı sıra farklı dekorasyonlara sade ve şık modellerle birlikte oldukça iyi bir kullanım sağlayacaktır.
Perdelerin Kullanım Alanına Göre Avantajları
Perdeler farklı şekilde kullanıldığında oda ve dekorasyon açısından büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Özellikle, metre kare olarak küçük camlar için daha ergonomik ve kolay kullanım sunan modeller odanın ferah gösterilmesi için büyük avantaj sağlamaktadır. Bu açıdan stor perde modelleri hem kullanıcıya kullanım rahatlığı sağlamakta hem de pek çok farklı dekorasyon ürününün bir parçası olarak kullanılabilmektedir.
Bu perde modellerinde istenilen açıya ayarlanabilen mekanizma sayesinde gün ışığını istediğiniz dereceye göre ayarlayarak kullanabilirsiniz. Klasik perde modellerinde ise bu durum oldukça zor olabilmektedir. Bu nedenle, yeni modeller için kullanım avantajlarının daha fazla olduğu söylenebilir.
Perde Modellerinde Temizlik
Perde modellerinde temizlik işlemi bayanlar için oldukça hassas konulardan birisidir. Özellikle, stor perde modelleri diğer klasik modellere göre daha çok hassasiyet isteyen perde çeşididir. Bu perde modelinin temizliği kesinlikle kuru bir bezle yapılmalıdır. Çok fazla kirli durumda olan perdeler gerekli temizleyiciler yardımı ile hafif nemli bir bezle temizlenebilir. Ama kesinlikle çamaşır makinesinde bir temizleme işlemi yapılmamalıdır.
Aksi halde, perde model olarak oldukça yıpranacak ve iç döner mekanizması fazla ıslaklığa dayanamayarak bozulacaktır. Bu çeşit bir temizleme işlemi yapılacaksa mutlaka profesyonel temizlik firmalarından yardım alınmalıdır. Fakat evde temizlik işlemlerinde sadece sünger ya da hafif nemli bir bezden faydalanarak hassas bir temizleme yapılabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder