19 Aralık 2017 Salı

Zebra Perdelerin Kullanımı Artıyor Mu?

Zebra Perdelerin Kullanımı Artıyor Mu?
 
KULLANIMI HER GEÇEN GÜN ARTAN ZEBRA PERDE ÇEŞİTİ NEDİR?
Zebra perde çeşitleri stor perdeden daha sonra üretilen ve piyasaya sunulan bir perde çeşididir. Stor perde de ışığın içeri girmesi istenildiği zamanlarda yukarı çekme işlemi uygulanırken gelen ışığı kesmek istenildiğinde ise tam tersi aşağı çekme işlemi uygulanmaktadır. Bu perde çeşidi de bu yorucu uygulamaya bir son vermek amacıyla piyasaya sunulmuştur. Her geçen gün de kullanım alanı bir hayli artmaktadır. Ayrıca çift kattan oluşan bu perde de tül perde görüntüsü verilmek istenildiği için bir tarafı tül iken bir tarafı kumaştır. Bu özelliği de perdeye oldukça estetik bir görüntü kazandırmaktadır. Hafifliği ve yıkanabilir özelliği sayesinde iş yerinde, evde ve diğer mekanlarda kullanımı fazlaca tercih edilmektedir. Özellikle mutfakta kullanımı daha fazladır. Kirlendiği zaman yıkama işlemi evde gerçekleştirebileceği gibi yine profesyonel bir perde yıkama işiyle uğraşan bir yere verilebilir. Perde de bulunan bu pozitif avantajlar perdenin tercih edilmesini daha çok arttırmaktadır.
Bu perdenin çalışma prensibi nasıldır?
Zebra perde adını yatay çizgilerinden birinin tül diğer yatay çizgisinin ise kalın kumaştan oluşmasından dolayı adını görüntüsünden almıştır. Perde takıldığı zaman tül kısmının karşısına tül kısmı kalın kumaş kısmının karşısına kumaş kısmı denk gelmektedir. Takıldığı zaman tül kısımlarından güneş ışığı rahat bir şekilde girebilmektedir. Çalışma sistemi olarak stor perdeyle aynı mekanizmaya sahiptirler. Stor perde ise tek kattan oluşmuş aşağı yukarı hareket eden bir perdedir. Fakat farklı oldukları kısım bahsedilen perde iki katlıdır ve perdenin arka kısmı takılı olduğu yere yani monte edildiği çıtaya göre hareket etmektedir. Çift katlı olup bu katlar yukarı aşağı hareket çekilebilir. Bu avantajlı sayılabilecek özelliği sayesinde istenildiği oranda açılarak kullanılabilmektedir.
Perdenin başlıca avantajları
Çift katlı olup bir yatay düzleminde tül ve bir yatay kısmında kumaş barındırdıkları için estetik bir görüntüye sahiptirler.
Modern görüntüleri sayesinde evde, okulda, iş yerinde ve daha pek çok yerde kullanılabilirler.
Ucuz ve dayanıklıdırlar.
Kolay temizlenebilir.
İstenilen ölçüde üretilebilir.
İstenilen renkte ve tül perde de istenilen desende üretilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder