30 Kasım 2017 Perşembe

Zebra Perde Nasıl Daha Uzun Ömürlü Kullanılır

Zebra Perde Nasıl Daha Uzun Ömürlü Kullanılır
 
Zebra perde temizliği nasıl yapılmalıdır?
Hareketli perdeler olarak da adlandırılabilen bu perdeler son zamanların en çok tercih edilen perdelerinden biridir. Kullanım rahatlığı açısından artık evin birçok alanında kullanılmaktadır. Evin hemen hemen her alanında kullanılabilir. Hangi alanda kullanırsanız kullanın zebra perde temizliği hep aynı şekilde yapılmaktadır. En üst teknoloji ve kalitede satışa sunulan bu perdelerin tercih edilmelerine sebep en önemli özelliklerinden biri temizlenmesinin çok basit olmasıdır. Bu perdeler kullanıldığı malzemenin kalitesine göre kullanım ömrü biçmektedir fakat iyi bir kullanımda bu ömrü tabi ki de daha da uzatabilmek mümkün.
Perdenizi yıkamak istediğinizde monte edilen yerlerinden yavaşça hareket ettirerek çıkarabilir ve uygun bir yere açık vaziyette koyarak üzerini yıkayabilirsiniz. Yıkama esnasında perdeler için özel üretilmiş deterjanları tercih etmeniz temizliği daha da kolaylaştıracaktır. Fakat çamaşır suyu veya daha başka keskin deterjanlar kullanılması tavsiye edilmez. Renk bozukluğundan, delinmelere ve yanmalara kadar çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Yıkama esnasında yumuşak bir sünger ya da bez kullanabilirsiniz. Yumuşak dişli bir fırça kullanılması da hoş görülebilir fakat sert fırçalar perde de onarılmaz bozukluklara yol açabilir. Temizleme işleminden sonra fazla olan suyunu atmasının ardından nemli bir şekilde rahatlıkla perdeyi asabilirsiniz. Yıkama işleminden hiçbir şekilde buruşma bozulma gibi görüntü bozuklukları yaşamayacağınız bu perdeler her alanda sizlere rahatlık sağlayacak gece ve gündüz de kullanılması ile ekonomik bir seçim haline gelecektir. Farklı tasarımları ile göz dolduran bu perdeleri satın alırken satıcı tarafından önerilen sıcaklıkta yıkamak kullanım ömrünü daha da uzamasını sağlayacaktır.
Zebra perde bozulur mu?
Zebra perde, elektronik bir sistemde hareket etmediği için bozulma yaşamak çok düşük bir ihtimaldir. Fakat sürekli olarak hareket ettirilen bazı perdelerin askılarında sıkışma, kopma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu tür sorunlar tamiri kolay problemlerdir ve satıcı ile görüşerek tamiratını sağlayabilirsiniz. Çeşitli kopma yırtılma gibi durumlarda ise tamamen satıcının alıcıya sunduğu fırsatlar ve ayrıcalıklar ile ilgilidir. Satıcı tarafından değişim ya da yenileme sağlanabilir. Yırtılma ve sökülme gibi durumların dışında hareket mekanizmasının bozulması düşük bir ihtimal olsa bile yapımı ve tamiri kolay işlemlerdir.
Zebra perdeler ile ilgili merak ettiğiniz tüm cevaplar için sitemizi ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder