5 Ekim 2017 Perşembe

Zebra Perde Özellikleri

Zebra Perde Özellikleri

Perde modellerinde yaşanan değişimler ve yenilikler tercih edilen ürünlerin farklılaşmasına yol açmıştır. Eskiden okullar dahil her türlü kapalı alanın pencerelerinde klasik kesim tülü perdeler kullanılmaktadır. Fakat bu durum günümüzde tamamen değişmiştir. Son dönemlerde çok daha kullanışlı olan yenilikçi perde modelleri satışa sunulmuştur. Buna en iyi örnek
zebra perde modelleridir. Bu yeni tarz perdeler stor perdeler ile benzerlik göstermektedir.
Adının zebra olmasının sebebi zebraların desenlerine benzetilmesidir. Çizgi çizgi duran ve özel mekanizması ile ayarlanabilen bu perde modeli modern salonlarda ve şık oda dekorasyonlarında çok hoş duracaktır. Bu yeni ve özel perde modelinin en önemli özelliği tek başına kullanılması ve hem tülü hem de gölgeliği tek bir tasarımda toplamasıdır. Böylece ayrı ayrı perde alınmasına gerek kalmayacak ve tek bir sistem ile tüm pencereler kapatılmış olacaktır. Perde modelinin sitemi stor perdeler ile benzerlik göstermektedir. Yanında yer alan zinciri perdenin istenildiği şekilde ayarlanmasını sağlayacaktır. Bir tarafı tül bir tarafı ise kalın bir gölgelik olan bu tasarımlar her türlü kullanım alanına uyum sağlayacaktır.

Özellikleri nelerdir?

Zebra perde modellerinin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklerden ilki iki taraflı olmasıdır. İstenildiğinde tamamen gölgelik olarak kullanılabilen bu perdeler yalnızca tül olarak da kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra kendi içerisinde çeşitlere ayrılan bu perdelerin bazıları bambu malzemeden yapılmaktadır. Bunun yanı sıra çocuk odası tarzı yerler için desenli olan modellerde mevcuttur. Bu perde modellerinden hangisinin tercih edileceği kişisel zevklere ve perdenin kullanılacağı mekana bağlıdır.

Kullanımının avantajları

Zebra perde her anlamda avantajlı olan özel bir perde modelidir. Bu perde hem tasarımı itibari ile beğenilmekte hem de kullanışlı oluşu ile ev hanımlarının ilk tercihlerinden bir tanesi olmaktadır. Bu avantajlardan ilki diğer perdelerde ki gibi çıkartılıp yıkanmasına gerek olmamasıdır. Perdelerin yalnızca nemli bir bez ile silinmesi ve durulanması temizliği için yeterli olacaktır. Bu sayede uzun uzun perde temizliği ile uğraşılmayacak ve kısa sürede tüm perdeler temizlenecektir. Bunun yanı sıra tek başına kullanılması ve başka bir perdeye ihtiyaç duyulmaması da avantajlarından bir tanesidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder